X
Išči
EN
26. 1. 2023
Nazaj Naprej

Vabilo: delavnica izdelave kombuče z medom

Novo koledarsko leto začenjamo zdravo: v soboto, 4. februarja 2023 organiziramo v Centru kulture Španski borci (kuhinja v polkletnih prostorih, vhod z Zaloške) od 10h do 12h delavnico izdelave kombuče z medom.

agpyxo-F-kombuch-IMG_6244_FotoGT.jpg
Zdravo v novo leto! Foto: GT

Kombuča je izredno zdrav probiotični napitek, ki se ga vari že kako stoletje, vendar postaja širše poznan, priljubljen in dostopen šele v zadnjih letih. V osnovi gre za fermentiran čaj, ki ima lahko različne okuse, vendar se ga običajno ne pripravlja z medom; s pasterizacijo (v taki obliki je na razpolago v nekaterih trgovinah) pa tudi izgubi mnoge blagodejne lastnosti. Kombuča je namreč po mnenju številnih strokovnjakov kar univerzalno sredstvo za lajšanje najrazličnejših težav ...

Izkušen čebelar in apiterapevt Marjan Marolt nas bo vpeljal v skrivnosti izdelave tega napitka ter bo na delavnici predstavil načine, kako je mogoče izdelati tudi kombučo z medom. Delavnica bo sestavljena iz teoretičnega uvoda in praktičnega prikaza izdelave s pokušino.

Za član(ic)e društva Urbani čebelar je udeležba na delavnici brezplačna, pristojbina za ostale znaša 15 EUR.

Kdor pa bi želel ob tej priložnosti prejeti gobo (scoby) za lastno nadaljno izdelavo doma (ta "goba" - simbiozna kultura kvasovk in bakterij ocetnega kisanja - se uporablja kot osnova za fermentacijo, podobno kot pri kefirju), naj to sporoči do konca januarja na naslov: info@urbanicebelar.si Na razpolago bo po znižani ceni 10 €.

Lepo vabljeni!