X
Išči
EN

Postani član

Članstvo v Društvu Urbani čebelar je prostovoljno in se začne s podpisano pristopno izjavo na rednih društvenih srečanjih in javnih dogodkih oziroma pisno izraženo željo preko kontaktnega maila (info@urbanicebelar.si) ter plačilom letne članarine.

Letna društvena članarina, ki pokriva operativne stroške delovanja, znaša 15 EUR (za mladoletne člane in študente z veljavnim statusom je polovična) in jo je mogoče poravnati z nakazilom na tekoči račun društva s podatki IBAN: SI56 6100 0000 7591 276, BIC: HDELSI22, koda namena: OTHR, namen: letna društvena članarina. Če želite, da vam po pošti pošljemo izpolnjen UPN nalog, nam prosim sporočite.

Opcijsko oziroma dodatno je mogoče preko Društva Urbani čebelar postati tudi član krovne stanovske organizacije Čebelarske zveze Slovenije, s čimer začnejo člani s tekočim mesecem oz. plačilom članarine prejemati strokovno revijo Slovenski čebelar, na dom pa prejmejo tudi izkaznico, ki omogoča popuste pri nakupih v določenih trgovinah s čebelarsko opremo in udeležbo na vseh strokovnih usposabljanjih. Letna članarina ČZS znaša z letom 2023 40 EUR in jo je prav tako mogoče poravnati z nakazilom na naš društveni račun. (Opomba: član ČZS ni mogoče postati mimo društva).

Kaj dobim s plačano društveno/zvezno članarino?

Veselje in zadovoljstvo, da ste pomemben del skupnosti, ki si prizadeva za promocijo in uveljavitev urbanega čebelarstva. Moralno in strokovno podporo s strani kolegov pri lastnih urbanočebelarskih začetkih. Obveščamo vas o dogodkih, organiziranih v ta namen, in o strokovnih dogodkih vezanih širše na čebelarstvo. Enkrat do dvakrat mesečno organiziramo predavanja in prezentacije za člane društva, članom omogočamo skupno predstavitev in promocijo na vseh javnih dogodkih. Večkrat letno so predvidene manj formalne oblike druženj, predvidene so tudi strokovne ekskurzije (v letu 2017 npr. na Kras in avstrijsko Štajersko).

Vse lepo in prav, simpatiziram z urbanim čebelarstvom, a zakaj bi plačeval članarino?

Veseli smo vseh somišljenikov in vsakršne podpore, tudi zgolj moralne. Društvo Urbani čebelar je nekaj let delovalo brez vsakršne finančne podpore in dosegalo določeno odmevnost. Vendar pa so za zagotavljanje kakovostnih storitev – članom in širšemu družbenemu okolju – potrebna tudi sredstva, in na javne razpise, kjer bi lahko kandidirali za ta projektna sredstva, je treba prilagati tudi dokazila o plačani članarini. Tako smo v zaprtem krogu – k širitvi članstva pripomore dobro delovanje društva, to pa je odvisno od sredstev, k katerim lahko najprej pripomore samo članstvo ... Zahvaljujemo se za razumevanje (in poravnano članarino).

Primer izpolnjenega UPN naloga za članstvo v društvu
Primer izpolnjenega UPN naloga za plačilo članarine