X
Išči
EN
5. 2. 2024
Nazaj Naprej

Delavnica: izdelava kombuče z medom

Vabimo vas na delavnico izdelave kombuče z medom.
Center Rog, Zeleni lab; sobota 9. 3. 2024 ob 10h.

ty024o-Kombuca-slika-ROG.jpg

Kombuča je izredno zdrav probiotični napitek, ki ima že zelo dolgo tradicijo varjenja, na daljnem vzhodu so mu pravili kar "čaj nesmrtnosti". Pijača postaja pri nas bolj poznana in priljubljena šele v zadnjih letih. Gre za fermentiran čaj, ki ima lahko različne okuse, vendar se ga običajno NE pripravlja s surovim medom (zaradi njegovih protimikrobnih lastnosti); s pasterizacijo - v taki obliki je na razpolago v nekaterih trgovinah - pa tudi izgubi mnoge blagodejne lastnosti. Kombuča je namreč po mnenju številnih strokovnjakov kar univerzalno sredstvo za lajšanje najrazličnejših težav ...

V soboto, 9. 3. 2024 ob 10h organiziramo v sodelovanju s Centrom Rog (v Zelenem labu) delavnico fermentacije kombuče z medom, ki bo trajala okoli 2 uri.

Izkušen čebelar in apiterapevt Marjan Marolt nas bo vpeljal v skrivnosti izdelave tega napitka ter bo na delavnici predstavil načine, kako je mogoče izdelati tudi kombučo z medom. Delavnica bo sestavljena iz teoretičnega uvoda in praktičnega prikaza izdelave s pokušino različnih izvedb.

K udeležbi je vabljena tudi širša publika; v ceno delavnice je vključena goba (scoby) za lastno nadaljnjo izdelavo kombuče doma (ta "goba" - simbiozna kultura kvasovk in bakterij ocetnega kisanja - se uporablja kot osnova za fermentacijo, podobno kot pri kefirju).

Število mest na delavnici je omejeno, potrebna je pravočasna prijava oz. rezervacija na spletni strani:

https://center-rog.si/program/izdelave-kombuce-z-medom/

Lepo vabljeni!

p.s. SAMO za članice in člane društva Urbani čebelar je udeležba na delavnici brezplačna, prosimo, da to do zapolnitev kvote sporočite na info@urbanicebelar.si