X
Išči
EN
13. 10. 2021
Nazaj Naprej

Dve mednarodni predstavitvi društva Urbani čebelar

Sredi oktobra 2021 smo dobili dve vabili k mednarodnim predstavitvam aktivnosti društva Urbani čebelar, in sicer v Clevelandu ter v okviru iniciative The New European Bauhaus.

V torek, 12. oktobra 2021 je prišlo vabilo k sodelovanju v okviru konference sestrskih mest Clevelanda (Global Cleveland’s 3rd Annual Cleveland Sister Cities Conference). Virtualne predstavitve in diskusije o trajnostnih pristopih v mestih s stališča urbanega čebelarjenja ter o izzivih in priložnostih so se udeležili urbani čebelar Trent Balduff iz Clevelanda, profesor entomologije Adebayo Omoloye iz Nigerije, Maruška Markovčič z MOL in Gorazd Trušnovec iz društva Urbani čebelar.

The New European Bauhaus je ustvarjalna in interdisciplinarna evropska iniciativa, ki ustvarja prostor srečanja za oblikovanje življenja v prihodnosti na križišču umetnosti, kulture, družbene inkluzivnosti, znanosti in tehnologije. Fakulteta za dizajn (UP) je med novimi NEB člani iz Slovenije. V okviru mednarodnega projekta “Urban October” iz programa UN-Habitat – A Better Urban Future bo petek, 15. oktober 2021 posvečen prav NEB (New European Bauhaus Day).

Društvo Urbani čebelar je bilo povabljeno k predstavitvi FoodE projekta “Medena celica“, ki ga od pomladi 2020 izvajamo na odprtem oddelku ljubljanskega zapora za moške na Igu – čebelarjenje z zaprtimi osebami, pri oblikovnem zasnutku stojišča in panjev pa so sodelovali tudi študentje in mentorji Fakultete za dizajn. Gorazd Trušnovec bo tako na NEB predstavil dosedanje delo pod naslovom “PRISON HONEY: A pilot project in Ljubljana’s prison as an example of good practice of urban beekeeping and the therapeutic potential of beekeeping as a craft”.

Predstavitev projekta “Medena celica”, foto: URSIKS
Predstavitev projekta “Medena celica”, foto: URSIKS

Vsem predstavitvam v okviru NEB lahko sledite tudi preko portala YouTube v živo na spodnji povezavi, še vedno pa so odprte tudi povezave na konference v Clevelandu.

Vabljeni!

G.T.