X
Išči
EN
18. 11. 2021
Nazaj Naprej

Društvo oblikovalcev nagradilo Medeno celico

Z razstave v 1. preddverju Cankarjevega doma

Društvo oblikovalcev Slovenije je podelilo priznanja za leto 2021, med nagrajenci pa je tudi skupina študentk in študentov Fakultete za dizajn za pripravo poslikav panjev v okviru projekta “Medena celica”.

Žirijo - katere področja vrednotenja prijavljenih del segajo od grafičnega, industrijskega in unikatnega oblikovanja, oblikovanja vizualnih komunikacij in oblikovanja notranje in zunanje opreme, prostorsko oblikovanje, scenskih postavitev in multimedijskih celostnih rešitev - so letos z oblikovalskimi dosežki tako navdušili trije avtorji: Jurij Dobrila za dvosed Babaloo, Anka Štular za pogrinjke Njaminjami in Danijela Grgić za vizualno komunikacijo Drame ’21. Nagrado DOS za življenjsko delo je prejela ustanoviteljica in dekanja FD Nada Rožmanec Matičič, častna članica DOS pa je postala Sonja Tomažič.

Predlogi panjskih poslikav študentk in študentov FD

Društvo je podelilo tudi priznanja daljnogled ‒ priznanja mladim oblikovalcem do 30. leta starosti. V tej skupini so bili nagrajeni študenti in študentke Fakultete za dizajn, 2. letnik vizualnih komunikacij: Lea Dolenc, Tara Habjanič, Mojca Pezdevšek, Ana Štebe, Dino Spahić, Sabina Kuster, Maj Kneževič, Veronika Križman, Tine Ugrin. Mentorica je bila asist. Nataša Šušteršič Plotajs. Nagrado so prejeli za predlog poslikav urbanih panjev v okviru FoodE projekta Društva Urbani čebelar Medena celica – čebelarjenje z zaprtimi osebami na Igu.

Slavnostne podelitve priznanj v Cankarjevem domu letos zaradi epidemioloških razmer v državi sicer ni bilo, bodo pa nagrajena dela na ogled v 1. preddverju CD do konca leta. V primeru izboljšanja razmer bo organizirana zatvoritev razstave.

Rešitve mladih oblikovalcev in oblikovalk bodo posamezno prestavljene še v naslednjem letu.

Končni videz panjev in podstavka zanje v Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig; foto: GT

Pri pripravi panjev za čebelarjenje in njihovem barvanju po študentskih predlogah smo v začetku leta 2021 sicer sodelovali tako člani društva Urbani čebelar, študentje in študentke FD z mentoricami ter zaprte osebe na Igu. Ti so bili po naselitvi s čebelami tudi aktivno udeleženi pri prvi sezoni čebelarskega usposabljanja.

Sodelovanje s Fakulteto za dizajn nam je (bilo) v veliko veselje in ponos!

Čestitamo vsem letošnjim (so)nagrajencem!

G. T.