X
Išči
EN
3. 6. 2022
Nazaj Naprej

(Urbano)čebelarska razstava na Veleposlaništvu RS v Washingtonu

V sredo, 1. junija 2022 je bila v dopoldanskih urah odprta (urbano)čebelarska fotografska razstava na Veleposlaništvu Republike Slovenije v Washingtonu D.C., dogodek pa so skupaj z učenkami in učenci ameriške osnovne šole Hardy Middle School posvetili pomenu čebel oziroma svetovnemu dnevu čebel in drugih opraševalcev 2022 (ta je bil letos namenjen predvsem mladim).

Gostitelj razstave in dogodka je veleposlanik RS v ZDA g. Tone Kajzer

Osrednji del razstave predstavlja fotografski izbor Luke Dakskoblerja, ki je skoraj leto dni spremljal urbano čebelarjenje v Ljubljani, o tem pa je izšla tudi njegova reportaža v renomirani reviji National Geographic. Prisotne sta ob otvoritvi preko video povezave nagovorila avtor fotografij Luka Dakskobler in predsednik društva Urbani čebelar Gorazd Trušnovec.

Video nagovor Luke Dakskoblerja in Gorazda Trušnovca

G. Peter Einfalt, ki deluje in čebelari v Washingtonu (seveda s kranjsko sivko ...), pa je na razstavo na veleposlaništvo pripeljal ogledni panj z živimi čebelami ter prisotne tudi vodil skozi pokušino medov.

G. Peter Einfalt z oglednim panjem in čebelami

Veseli nas, da smo lahko sodelovali na tako lepem dogodku in prispevali k ozaveščanju o pomenu opraševalcev za prehransko varnost ljudi; z vključevanjem mladih pa prispevamo k bolj zeleni prihodnosti za vse.

Za organizacijo razstave in dogodka ob otvoritvi se zahvaljujemo prijaznemu osebju Veleposlaništva Republike Slovenije v Washingtonu D.C.! 

G.T., društvo Urbani čebelar

foto: Veleposlaništvo RS v Washingtonu