X
Išči
EN
12. 9. 2021
Nazaj Naprej

Uradna predstavitev projekta “Medena celica”

Društvo Urbani čebelar in Uprava RS za izvrševanje kazenskih sankcij vabita na uradno predstavitev projekta MEDENA CELICA – čebelarjenje z zaprtimi osebami.

Kje:

Torek, 14. septembra, ob 13. uri na območju Odprti oddelek Ig, Banija 97, Ig pri Ljubljani.

Kdo:

Gorazd Trušnovec, čebelar mentor in predsednik Društva Urbani čebelar;  Hermina Androjna, vodja Odprtega oddelka Ig; zaprte osebe, vključene v projekt; prof. dr. Jasna Hrovatin in Nataša Šušteršič Plotajs, mentorici s Fakultete za dizajn UP.

Kaj:

Društvo Urbani čebelar, ki na območju ljubljanske urbane regije deluje že 7 let, od letošnje pomladi v sodelovanju z URSIKS izvaja praktični del projekta MEDENA CELICA – čebelarjenje z zaprtimi osebami. Projekt poteka na Odprtem oddelku Ig, ki je dislocirani odprti oddelek ljubljanskega zapora za moške. Društvo Urbani čebelar je vključeno v evropski projekt FoodE – Food Systems in European Cities (financiranem v okviru perspektive Obzorja 2020), ki preučuje različne možnosti za trajnostno preskrbo s hrano v mestih. Pilotni projekt MEDENA CELICA, ki je v okviru krovnega projekta FoodE eden izmed 15. pilotov v 12. evropskih mestih, pa je namenjen izobraževanju in urjenju v čebelarjenju v zaporih in bo potekal do konca leta 2023.

Bonus:

Za vas bomo na srečanju točili tudi iz sodčka z letošnjo bero medu, ki so ga zaprte osebe pridelale ob podpori čebelarskih mentorjev, Gorazda Trušnovca in Franca Petrovčiča.

In še:

Prosimo, da svojo prisotnost potrdite na e-naslov: pr.ursiks@gov.si, do 14. 9. 2021 do 10. ure ter se na dogodku držite vseh preventivnih priporočil NIJZ za preprečevanje okužb s COVID-19 (uporaba maske, razkuževanje rok in varnostna razdalja), obvezen je tudi PCT pogoj, ki se bo preverjal. Medije naprošamo, da zaprte osebe, ki izrazijo željo po anonimnosti, obravnavate z ustrezno senzibilnostjo in zagotavljanjem varstva osebnih podatkov.

Krajše poročilo z otvoritve lahko že najdete na spletni strani URSIKS.