X
Išči
EN
19. 9. 2023
Nazaj Naprej

Delavnica izpolnjevanja HACCP obrazcev

V četrtek, 21. 9. 2023 ob 18h vabimo vse aktivne in bodoče čebelarke in čebelarje na delavnico izpolnjevanja HACCP obrazcev, ki so sestaven del dokumentacije pri delu z živili, kamor spadajo tudi čebelji pridelki.
 
Delavnica bo potekala v Centru kulture Španski borci ("Bralnica" v 1. nadstropju), Zaloška cesta 61, strokovno predstavitev pa bo vodil terenski svetovalec Roman Marinko. Izvedel bo delavnico izpolnjevanja HACCP obrazcev v skladu s Smernicami dobrih higienskih navad v čebelarstvu.
 
HACCP (analiza tveganja in ugotavljanja kritičnih kontrolnih točk) je mednarodna metoda zagotavljanja varne prehrane. Določila HACCP so obvezna za vse pridelovalce krme za živino, poljedelce, živinorejce, čebelarje, za transport in skladiščenje živil, za gostince, trgovce z živili ter predelovalno živilsko industrijo. Načela HACCP se uporabljajo na vseh stopnjah proizvodnje živil in postopkov priprave, vključno s pakiranjem in distribucijo.
 
Ustrezne evidence za vsako leto sproti mora obvezno voditi vsak registriran čebelar, saj gre za "spravljanje živil v promet", in morajo biti na vpogled ob morebitnem obisku področne inšpekcije.
 
Obrazci za tisk so na razpolago na spletni strani ČZS in priporočamo, da imate en natisnjen izvod že s sabo. V specializiranih trgovinah pa je možno tudi kupiti vezano brošuro z obrazci (za 3 leta) in s pojasnili.
 
Vljudno vabljeni!