X
Išči
EN
25. 9. 2015
Nazaj Naprej

Čebelarstvo v MOL na 15. Festivalu za tretje življenjsko obdobje

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi. Je prostor povezovanja, izmenjave idej in ustvarjanja, posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami.

Na festivalu lahko vsakdo najde zase zanimive vsebine in načine, da izrazi svoje mnenje, najde nove poti k izboljšanju življenja starejše generacije in tudi druge usmeri na to pot.

Festival ustvarja prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami ter s tem po svojih močeh prispeva k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.

Vsako leto festival tako odpre vrata medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših.

Tretji dan F3ŽO – 1. 10. 2015 je namenjen čebelarstvu v MOL

Promocijska stojnica
Na skupni predstavitveni stojnici sodelujejo naslednja društva in posamezniki: ČD Ljubljana Center, ČD Ljubljana Moste Polje, ČD Tacen, ČD Barje, Društvo Urbani čebelar, Medeni kotiček in Čebelarstvo Brenča.
Lokacija: Cankarjev dom, razstavni prostor MOL, Prvo preddverje
Termin: od 9:00 do 16:00

Franc Petrovčič, CD – predstavitev medene letine 2015
Franc Petrovčič, CD – predstavitev medene letine 2015

Čebelarski predavanji
Društvo Urbani čebelar: predstavitev čebelarjenja v Ljubljani
Franc Petrovčič – predavanje s predstavitvijo koncepta urbanega čebelarjenja v Mestni občini Ljubljana in predstavitev dosedanjih rezultatov čebelarjenja v Cankarjevem domu in BTC City. Gorazd Trušnovec – krajša predstavitev delovanja društva in čebelarjenja v mestnem središču Ljubljane.
Cankarjev dom, Razstavni prostor MOL, Prvo preddverje – Prostor 1
Termin: med 11:00 in 11:40

Čebelarstvo Brenča/Tomaž Svete: Čebela in človek
Predstavitev pomena čebele za človekov obstoj.
Termin: med 14:00 in 14:40

Vabljeni!

Foto: Gorazd Trušnovec

Več na povezavi: http://www.f3zo.si/