Pošta Slovenije je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije izdala novo priložnostno znamko z vonjem po medu in tako podprla vseslovenski projekt “tradicionalni slovenski zajtrk”.

Ta je na dan slovenske hrane (vsako leto je to tretji petek v novembru) izveden v osnovnih šolah in vrtcih. Projekt spodbuja zavedanje o pomenu in prednostih lokalne samooskrbe, dejavnostih domače pridelave in predelave, o čebelarstvu, pomenu zajtrka in zdravega načina prehranjevanja.

 

Med_znamka1-fotoBostjanNoc

Foto: Boštjan Noč, ČZS

Slovesna predstavitev ob izdaji priložnostne poštne znamke z vonjem po medu je potekala v sklopu posebnega dogodka »V Piranu diši po medu«, ki je bil v torek, 22. septembra 2015 na Tartinijevem trgu v Piranu. Tartinijev trg je že dopoldne zaživel v znamenju tradicionalnega slovenskega zajtrka. Poleg slovesne predstavitve priložnostne poštne znamke so ves dan potekale številne ustvarjalne delavnice (izdelava dražgoških kruhkov, lectovih src, glinenih in papirnatih čebelic), obiskovalci so si lahko ogledali postopek destilacije zelišč, izvedeli marsikaj zanimivega o čebelarstvu … Na trgu so zaživele številne stojnice z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov, kmetijskih pridelkov in izdelkov, izobraževalnih vsebin glede prehranjevalnih navad in drugih vsebin, vezanih na tradicionalni slovenski zajtrk.

Slovenski zajtrk OPD - sept 2015
(Na levi: ovitek prvega dne, Pošta Slovenije)
Več o znamki: http://www.posta.si/