Tričlanska strokovna komisija v sestavi g. Brane Borštnik, predsednik komisije za kulturno dediščino na ČZS, g. Anton Tomec, tajnik ČZS in ga. mag. Snežana Popovič iz službe za EU koordinacijo in mednarodne zadeve iz Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, je pregledala in ocenila vloge, ki so prispele na natečaj za čebelam najbolj prijazno občino v letu 2015.

Za razliko od prejšnjih let, ko so se na natečaj prijavljale občine same, je Čebelarska zveza Slovenije v letošnjem letu zaprosila čebelarska društva, da sama predlagajo svojo občino in navedejo v aktualnem letu izvedene aktivnosti. V razpisanem roku je bilo oddanih 29 vlog čebelarskih društev iz vse Slovenije.

Komisija se je predvsem osredotočila na vsebino, ki so jo posamezne občine izvajale v letu 2015. Na podlagi ocen strokovne komisije so si nominacije za naslov »Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2015« prislužile:

Občina Laško (predlagatelj ČD Laško)
Občina Idrija (predlagatelj ČD Idrija)
Mestna občina Ljubljana (predlagatelj ČD Urbani čebelar)

Katera izmed naštetih treh finalistk si bo prislužila naziv »Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2015« bo znano na zaključni prireditvi ob Dnevu čebelarskega turizma, ki bo potekala v petek, 4. 12. 2015 s pričetkom ob 14.00 uri na sedežu Čebelarske zveze Slovenija, Brdo 8, 1225 Lukovica.

Vljudno vabljeni!

Vir in povezava:
http://www.czs.si/