V četrtek, 4. aprila 2019 ob 15h vas vabimo na strokovno razpravo o pomenu sajenja medovitih rastlin. Razprava in praktični prikaz sajenja medovitih rastlin bosta potekala v Botaničnem vrtu v Ljubljani, kjer stoji tudi urbani učni čebelnjak “Step Closer”.

Razprava, ki jo organizira ČZS/Javna svetovalna služba v čebelarstvu, je namenjena tako čebelarjem kot tudi udeležencem iz širše javnosti, ki želijo izvedeti več o medovitih rastlinah. Seznanili se boste s principi in prakso, kako medovite rastline vključiti v vrtne zasaditve in kako z njimi oblikovati učne medovite vrtove. Praktični prikaz zasaditve z medovitimi rastlinami v okolici čebelnjaka oziroma stojišča za nakladne panje pa vam bo lahko v pomoč pri načrtovanju in zasajevanju lastnega medovitega vrta.

Na strokovni razpravi bodo sodelovali:
– g. Marko Alauf, podpredsednik ČZS;
– g. Aleš Bozovičar, vodja ONS pri ČZS;
– mag. Blanka Ravnjak, Botanični vrt;
– ga. Maruška Markovčič, Mestna občina Ljubljana;
– ga. Mojca Rehar-Klančič in ga. Jožica Golob-Klančič, Trajnice Golob-Klančič.

Dogodku se bodo pridružili tudi čebelarji ljubljanskih čebelarskih društev: ČD Ljubljana – Center, ČD Barje, ČD Ljubljana Moste – Polje, ČD Urbani čebelar in ČD Tacen, ki se bodo predstavili na stojnicah.

Pridružite se nam v čim večjem številu, dobili boste veliko koristnih nasvetov in s pridobljenim znanjem prispevali k ohranjanju čebel in okolja.

Nataša Klemenčič Štrukelj

Vir in povezava: http://www.czs.si/