Nič vas ne stane, da ste dobrodelni. Bodite širokogrudni v grudnu in namenite del dohodnine društvu Urbani čebelar.

Ali veste, da lahko vsako leto del odmerjene dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite organizacijam v javnem interesu? Med temi je tudi društvo Urbani čebelar.

Čeprav mladi po stažu smo lep čas delovali na prostovoljni osnovi, brez javne podpore, številne aktivnosti članov našega društva, partnerjev in simpatizerjev mestnega čebelarjenja pa so hitro pripeljale do mednarodno opaznih rezultatov: med drugim je bila pred kratkim Ljubljana proglašena za čebelam najbolj prijazno občino leta 2017. O stalnih urbanočebelarskih dejavnostih lahko redno spremljate na naši spletni strani in družbenih omrežjih, prav tako imamo oblikovane načrte za nadaljnji razvoj. Pri vsem tem lahko pomaga tudi vaš prispevek!

Še do konca decembra imate čas, da nam namenite del letošnje dohodnine. Spodaj so opisani različni koraki – noben od teh vam ne bo vzel več kot nekaj minut, dal pa bo trajno zadovoljstvo, da ste storili nekaj dobrega za sobivanje ljudi in čebel v mestu.

 

  • Preko spletnega portala eDavki

Kot registriran uporabnik se vpišete v spletni portal elektronskega davčnega poslovanja eDavki, izberete zastopanje sebe kot fizične osebe, kliknite na: “-> Izberi obrazec za oddajo novega dokumenta”, kliknete na nov dokument v razdelku Dohodnina, šifra Doh-Don, “Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije”. V obrazec, ki se odpre v novem zavihku, vnesete  davčno številko društva (58980695) in pri odstotkih 0,5% ter kliknete na: “Oddaj vlogo”. Ko je ta elektronsko podpisana, je postopek zaključen. Minuta dela.

  • Klasično, po pošti

Na spletni strani FURS poiščete obrazec “Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije“, ga natisnete, izpolnite z vašimi podatki in s podatki društva Urbani čebelar ter podpisan obrazec pošljete po pošti na naslov vašega finančnega urada.

(Že natisnjene obrazce najdete v vložiščih pristojnih enot FURS, tako da lahko zadevo hitro, preprosto in brez dodatnih stroškov uredite tudi ob osebnem obisku.)

  • Preko posebnega spletnega obrazca

Spodaj vnesete svoje podatke, elektronski obrazec natisnete in ga pošljete z navadno pošto na izpisan naslov pristojne finančne uprave oziroma urada.

Čebele v mestu vam bodo hvaležne za podporo!

HVALA IN SREČNO 2018!