Bi želeli imeti na vašem mestnem vrtu, balkonu, terasi, pohodni strehi, prizidku, garaži … panj z naseljenimi čebelami, pa nimate časa, znanja in opreme za celoletno odgovorno oskrbo, ki jih te zahtevajo?

Bi pa radi spremljali razvoj čebelje družine, uživali v njihovem brenčanju in opojnem medenem vonju ter prisostvovali ključnim čebelarskim opravilom, vključno s praznikom – točenjem medu? Bi se želeli oskrbeti z dobesedno domačim medom z lastnega vrta oziroma z žlahtno prehrano z ničelno kilometrino, nad katero imate popoln nadzor glede načina pridelave in predelave? Se zanimate za urbano čebelarstvo, vendar niste prepričani, ali je to res prava stvar za vas, in se ne bi na vrat na nos spuščali v veliko investicijo, ki jo zahtevajo začetki čebelarjenja?

Delo s čebelami v opuščenem bazenu v Rožni dolini

Delo s čebelami v opuščenem bazenu v Rožni dolini

Inventivna storitev “Najemi panj” je pravi odgovor na ta vprašanja. Obrnite se na nas in po ogledu vaše lokacije bomo v skladu z vašimi pričakovanji, željami in potrebami poiskali ustrezen sporazum glede namestitve čebelje družine pri vas.

Roj-srce-2015_f1

Dogovor se običajno sklepa za najmanj eno leto oziroma za vsako leto sproti, od koledarske pomladi do naslednje pomladi, priporočljivo pa je, da stopite z nami v kontakt že pol leta pred tem. V času visoke sezone (od marca do septembra) se dela s čebeljimi družinami predvidoma tri- do štirikrat mesečno po eno uro, v času nizke sezone (od septembra do marca) pa predvidoma enkrat mesečno. O času obiska se vnaprej uskladimo s strankami.

Običajno se sklepa dogovor za namestitev najmanj dveh panjev, saj je na primeru ene same družine težko celoviteje spoznati zakonitosti čebelje biologije in načine uspešnega usmerjanja razvoja družine. Pa tudi cenovno razmerje storitve je ugodnejše.

Odpiranje satja in točenje medu na lokaciji

Panj ostane ves čas v naši lasti in za vse formalnosti z registracijo, vodenjem evidenc in delovanjem v skladu s smernicami HACCP in dobro čebelarsko prakso poskrbimo mi, zaračunamo le pristojbino za celoletno sonaravno delo s čebeljo družino, ki je izobraževalne narave.

Več informacij v zvezi s storitvijo pa najdete na spletni strani:

http://najemipanj.si

Naj medi!