V petek, 9. junija 2017, bodo slovenska čebelarstva znova odprla svoja vrata in na ta način predstavila svojo dejavnost. V okviru društva Urbani čebelar vas vabimo na dva dogodka, ki bosta potekala dopoldne in popoldne tega dne.

 

Ob 10h dopoldne ste vabljeni na teraso Hotela Park, najbolj urbanega in zelenega hotela v Ljubljani, oziroma na najvišjo točko v prestolnici z naseljenimi čebeljimi panji. Ogledali si boste lahko panje, s katerimi upravlja Gorazd Trušnovec, prikazali pa bomo tudi točenje medu, ki je letos dozorel v teh panjih. Čisto sveži med, ki ga kuharski mojstri hotela Park uporabljajo v svojih dobrotah (še posebej priporočamo sladoled z dotičnim medom!), bo mogoče ob tej priložnosti tudi poskusiti.

Čebelja družina na vrhnji terasi hotela. Foto: Hotel Park, 2017

Od 17h dalje pa je predvideno srečanje pri članu društva Urbani čebelar Damirju Škrabanu oziroma pri njegovih panjih v parku Tivoli. Stojišče se nahaja med Čolnarno in Cesto 27. aprila, njegova posebnost pa je tudi v tem, da je nastalo po idejnih načrtih študentk in študentov Fakultete za arhitekturo v Ljubljani, in spada med priporočene forme čebeljih stojišč na javnih površinah znotraj MOL. Ob tej priložnosti bo mogoče pokukati pod strehe panjev in si od blizu ogledati vrvež čebel, prisotni člani društva pa vam bomo na razpolago za vsakršna vprašanja, ki se tičejo urbanega čebelarjenja.

Ste se vedno želeli pozanimati o specifikah urbanega čebelarstva, pa niste vedeli, na koga se obrniti? To je lepa priložnost, da se seznanite z različnimi vidiki te dejavnosti.

Vse skupaj je predvideno v neformalnem duhu javnega srečanja in predvsem sproščenega klepeta. Upamo, da se vidimo v čim večjem številu in nazdravimo uspešnemu finalu letošnje medene sezone.

 

Lepo vabljeni!