V soboto in nedeljo, 17. in 18. marca 2018 se v Celju odvija čebelarski sejem 41. ApiSlovenija. Namenjen je predstavitvi dobrih praks in ekološkega čebelarstva ter čebelarske opreme in izdelkov. Prisotni bomo tudi urbani čebelarji.

Na največjem strokovnem čebelarskem dogodku v regiji se bo oba dneva predstavljal naš član Damir Škraban (Tivolski med), in sicer bo uradno premierno na ogled na posebni stojnici njegov inventivni tehnični izdelek, koridor za preprečevanje čebeljega ropa. Kot pravi sam: “Dolga je bila pot od ideje, 3d modelov, prototipov, testiranja, organiziranja proizvodnje, oblikovanja gradiv, vse do končnega produkta.” Na sejmu ApiSlovenija bo koridor na razpolago po znižani, promocijski ceni.

Odziv na novi artikel je zelo pozitiven, inventor pa že dobiva naročila iz Slovenije, Nemčije, Belgije, Avstrije in Švice. V fazi testiranja prototipov izdelka smo sodelovali tudi člani društva Urbani čebelar, sicer pa lahko več informacij o samem proizvodu dobite na uradni spletni strani Cebeljikoridor.si.

Koridor v fazi testiranja; foto: GT

Na sejmu Apislovenija se bo s svojo stojnico predstavljala tudi Mestna občina Ljubljana ki je bila v letu 2017 razglašena za Čebelam najbolj prijazno občino. Na njej boste lahko več izvedeli o Čebelji poti (ki je lani prejela evropsko nagrado Urbact za primer dobre okoljske prakse) ter čebelarskih društvih, ki delujejo v MOL in drugih članih Čebelje poti.

Lepo vabljeni!