Ob svetovnem dnevu čebel Vas vljudno vabimo k ogledu razstave Čebelarstvo in izzivi v oblikovanju, ki bo od 20. maja do 3. junija 2020 v Steklenem atriju Mestne hiše v Ljubljani.

Na razstavi bodo predstavljena izbrana dela projektov UrbanBee, BeeKul ter Čipka in prostor, ki jih je v sodelovanju s partnerji izvedla Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem.

Beenfo, mini mestni čebelnjak & info točka v enem

Na ogled bodo inovativna čebelja domovanja in urbani panji ter izdelki in spominki, ki se spogledujejo s čebelarstvom in bodo pripomogli k večji prepoznavnosti Slovenije z dolgoletno tradicijo čebelarstva.

Izdelki in spominki BeeKul projekta so nastali v sklopu projekta Po kreativni poti do znanja (PKP), Čebelarstvo kot izziv za sodobno oblikovanje, idejni predlogi UrbanBee pa v sklopu projekta Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK), Urbano čebelarstvo in izzivi v oblikovanju. Projekta sta bila sofinancirana s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada.

Linija embalaže za čebelje pridelke – Na čebelah svet stoji

Naj spomnimo: študentski projekt UrbanBee je prejel nagrado Perspektivni v modi, arhitekturi, produktnem in industrijskem oblikovanju na 17. mesecu oblikovanja oktobra 2019 v Ljubljani, nekateri študentski arhitekturno-oblikvoalski projekti pa so bili pred tem že na ogled na razstavi Heksagon v Radovljici julija 2019.

CGP za ljubljanski urbani med kot darilo

Sodelujoči študenti: Karin Čerin, Petra Slokan, Patricia Eržen, Zala Marinčič, Maja Marija Križan, Iza Pajić (Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, smer Notranja oprema), Nina Auberšek, Viktorija Hafner in Nuša Willenpart (Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, smer Vizualne komunikacije), Miran Juriševič in Nika Prosen (Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, smer Dizajn management), Maja Cvelbar in Lucija Draginić (Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, smer Arhitektura), Matija Kunstelj in Anže Lopatič (Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, smer Lesarstvo), Lan Krebs (Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, smer Tekstilije in oblačila), Lovro Ivančić in Nina Glavič (Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, smer Oblikovanje tekstilij in oblačil, 2. stopnja).

 

Mentorji: izr. prof. dr. Damjana Celcar, doc. Jana Mršnik, Gorazd Trušnovec u.d.i.a.

Partnerji projekta BeeKul in UrbanBee: Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem; Medtem, zavod za kulturo in naturo; Slovenski etnografski muzej; Medom d.o.o.

 

(Zaradi spoštovanja ukrepov ob pandemiji koronavirusa Covid-19 ne bo posebne otvoritve razstave, vas pa vabimo k individualnemu ogledu predstavljenih del.)