Na letošnji svetovni dan čebel, v ponedeljek, 20. maja 2019, vas ob 18. uri prijazno vabimo v Klub CD k predstavitvi knjige Več kot med avtorja Markusa Imhoofa.

Z avtorjem se bosta pogovarjala Gorazd Trušnovec, predsednik društva Urbani čebelar in urednik knjige, ter Franc Šivic, priznani čebelar, fotograf in publicist.

V knjigi Več kot med Markus Imhoof, režiser istoimenskega dokumentarnega filma (More Than Honey, 2012), ter novinar in avtor Claus-Peter Lieckfeld prikazujeta, kako ljudje po svetu živijo z medonosno čebelo: v idilični alpski dolini, laboratoriju, na neskončnih monokulturah – in na območjih, kjer čebele sploh niso več na voljo za opraševanje.

Knjigo Več kot med lahko po znižani, prednaročniški ceni rezervirate do vključno 20. 5., na razpolago pa bo tudi na samem dogodku, kjer si jo lahko priskrbite z avtorjevim podpisom!

Pogovor z renomiranim avtorjem bo sledil krajšemu nagovoru predstavnikov ljubljanske iniciative Čebelja pot.

“Čebelar tradicionalist” Fred Jaggi pobira roj v Švicarskem višavju. Prizor iz filma in knjige Več kot med, foto (c) zeroone film

Prosimo, da brezplačne vstopnice prevzamete v Informacijskem središču CD (ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami).

 

Cankarjev dom program na svetovni dan čebel pripravlja v sodelovanju z Veleposlaništvom Švice v Republiki Sloveniji, Mestno občino Ljubljana, društvom Urbani čebelar in družbo BTC d.d.

Slovenski prevod knjige Več kot med je nastal s podporo Veleposlaništva Švice v Republiki Sloveniji, SKB banke d.d. Ljubljana in Mestne občine Ljubljana.

 

Lepo vas pozdravljamo in se veselimo vaše udeležbe!