V četrtek, 23. februarja 2017 ob 18h vas vabimo na predavanje z naslovom Temelji biodinamičnega čebelarjenja. Predavanje bo potekalo v Centru kulture Španski borci v Mostah, v “Bralnici” v 1. nadstropju.

Biodinamično čebelarjenje postavlja, poenostavljeno rečeno, na prvo mesto dobrobit čebele, in obravnava pristop k čebelarjenju celostno, z upoštevanjem vseh dejavnikov, od mikrolokacije preko uporabljenih materialov do biologije čebelje družine. Nabor smernic biodinamičnega čebelarjenja je kompleksen in še bolj zahteven od predpisov, ki opredeljujejo ekološko čebelarjenje, vendar je končni cilj te poti en sam: uspešno delo v skladu z naravnimi principi.

Predavatelj g. Franci Vehar je izkušen čebelar, ki se lahko pohvali s skoraj petdesetletno uspešno prakso na področju čebelarjenja in pridelave ekološke hrane. Poglobljeno se ukvarja s številnimi aspekti čebelarjenja in je član Združenja profesionalnih čebelarjev Slovenije, ob tem pa že od leta 1991 prakticira biodinamični pristop k čebelarstvu in pridelavi naravne hrane nasploh. V predavanju z naslovom Temelji biodinamičnega čebelarjenja se bomo seznanili z naravnimi silnicami, ki vplivajo na razvoj in stanje čebelje družine, ter osnovnimi principi biodinamičnega pristopa.

Franci Vehar, foto: J.A./Dolenjski list

Po predavanju bo moč kupiti tudi njegove, po biodinamični metodi pridelane čebelje izdelke.

Lepo vabljeni!

p. s. Za člane društva Urbani čebelar je predavanje brezplačno, za ostale udeležence so zaželjeni prostovoljni prispevki.