Vabimo vas na Medeni dan, ki bo v soboto, 13. oktobra 2018, med 9. in 14. uro na Stritarjevi ulici. Na stojnicah se bodo predstavili člani Čebelje poti v Ljubljani, lokalna društva ter ponudniki zelenjave in izdelkov iz sadja in zelenjave.

Na stojnicah boste lahko poskusili različne vrste medu, nakupili ozimnico in izvedeli marsikaj koristnega o čebelah in samooskrbi v Ljubljani, ali pa se včlanili od katerega od društev, ki se bodo predstavljala.

Mestna občina Ljubljana že od leta 2015 skupaj s čebelarji in drugimi partnerji razvija Čebeljo pot, ki je bila zasnovana v okviru programa Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016. Čebelja pot danes združuje že 34 članov in deluje predvsem na področju ohranjanja biodiverzitete, osveščanja o pomenu čebel za naš obstoj in za našo samooskrbo s hrano. Z številnimi aktivnostmi razvija različne programe, od promocijskih dogodkov do seminarjev in obveščevalnih akcij, s katerimi se meščane spodbuja, da zasajajo medovite rastline, skrbijo za okolje, v katerem se čebele dobro počutijo in uporabljajo čebelje pridelke in izdelke za dvig odpornosti.

Na Medenem dnevu se redno predstavlja tudi društvo Urbani čebelar; foto: GT

Čebelja pot je prepoznana tudi v mednarodnem merilu, saj bo kot primer dobre prakse v okviru projekta BeePathNet prenesena na pet evropskih mest – Amarante (Portugalska), Bydgoszcz (Poljska), Budimpešta (Madžarska) in Nea Propontida (Grčija).

Podrobnosti o Čebelji poti najdete tukaj.

Povezava: www.ljubljana.si

Lepo vabljeni!