Vabimo vas na društveno predavanje v četrtek, 29. marca 2018 ob 18h, in sicer bo Mitja Nakrst predstavil delo s čebeljimi maticami.

Mitja Nakrst je bil zaposlen na Kmetijskem inštitutu Slovenije in je med drugim soavtor večkrat ponatisnjene strokovno-poljudne monografije Čebelarjenje za vsakogar (Založba Kmečki glas, 2011). V svojem strokovnem delu se je ukvarjal z raziskovanjem kakovosti vzrejnih matic kranjske sivke, kar zdaj v praksi počne v lastnem čebelarstvu (Čebelarstvo Cvet, Žeje pri Dobu, Domžale) – skrbno izvaja selekcijo v selekcijskem čebelnjaku, odbira nadpovprečne družine in predlaga matičarje, da zagotavljajo optimalno kakovost vzrejenih matic. Precejšnjo skrb namenja vsem vzrejnim ciljem, s poudarkom na medonosnosti in mirnosti čebel.

Predavatelj Mitja Nakrst nam bo predstavil vzrejo čebeljih matic, prepoznavanje njihovih kvalitet, pravilno rokovanje z maticami in pomen vzdrževanja kvalitetnega plemenskega materiala v lastnem čebelarstvu.

Srečanje bo potekalo, kot običajno, v Centru kulture Španski borci (“Bralnica” v 1. nadstropju) v Mostah (Zaloška 61, Ljubljana).

Lepo vabljeni!