Na obisk v Slovenijo prihaja renomirani švicarski dokumentarist in publicist Markus Imhoof, ki bo ob praznovanju Svetovnega dne čebel 20. maja 2019 premierno predstavil slovenski prevod svoje knjige Več kot med.

Markus Imhoof, rojen leta 1941 v švicarskem Winterthurju, je režiser in avtor scenarijev ter sodi med najpomembnejše cineaste v Švici. Njegov igrani film Čoln je poln (Das Boot ist voll, 1981) je bil nominiran za oskarja, trenutno pa pobira nagrade s kaleidoskopskim dokumentarnim pogledom na begunstvo Eldorado (2018). Je član Berlinske akademije umetnosti ter Ameriške akademije filmskih umetnosti in znanosti. Markus Imhoof živi in ustvarja v Züriškem višavju in Berlinu.

Vzporedno z znamenitim, čudovitim in nagrajevanim dokumentarnim filmom More Than Honey (2012) je v soavtorstvu z naravovarstvenikom Clausom-Petrom Lieckfeldom nastala tudi poglobljena istoimenska knjiga, ki jo bo v slovenskem prevodu izdalo društvo Urbani čebelar.

 

Markus Imhoof se bo v ponedeljek, 20. maja 2019 dopoldne udeležil okrogle mize v stavbi Državnega zbora Republike Slovenije, osrednji ljubljanski dogodek ob praznovanju Svetovnega dne čebel pa bo pogovor z njim 20. 5. ob 18h v Klubu Cankarjevega doma. Na dogodku bodo sodelovali predstavniki Čebelje poti, ob tej priložnosti pa bo mogoče tudi kupiti izvod knjige (in dobiti avtorjev podpis).

Prosimo, da brezplačne vstopnice za pogovor z Markusom Imhoofom prevzamete v Informacijskem središču CD (ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ter uro pred prireditvami).

 

Svoj izvod knjige si lahko do 20. maja zagotovite po ugodnejši, prednaročniški ceni!

Knjiga Več kot med: prednaročniška akcija!

 

V torek, 21. 5. se bo Markus Imhoof udeležil tudi projekcije svojega novega dokumentarnega filma Eldorado v Kinodvoru ob 19:30, ki ji bo sledil pogovor z njim.

Lepo vabljeni!

 

Gostovanje Markusa Imhoofa organizira Veleposlaništvo Švice v Republiki Sloveniji. Slovenski prevod knjige je izšel s podporo Veleposlaništva Švice v Republiki Sloveniji, SKB banke d.d. Ljubljana in Mestne občine Ljubljana.