V nadaljevanju si lahko preberete nekaj več o dejavnostih društva Urbani čebelar v mesecu februarju 2016.

V prvem tednu februarja bo čebelar Anže Sobočan predaval o sonaravnem pristopu k čebelarjenju – o načinu dela s čebeljimi družinami, ki upošteva njihov naravni biološki razvoj in o takšnem pristopu k zatiranju varoe, ki ustreza ekološkim standardom pridobivanja medu.

Tretji teden februarja nas bo obiskala Tanja Magdič s ČZS in bo izvedla usposabljanje glede zakonodaje s področja prodaje čebeljih pridelkov in izdelkov s poudarkom na novostih in spremembah v zakonodaji.

Društvo Urbani čebelar bo vključeno tudi v svetovalne urice za meščane s področja sadjarstva, vrtnarstva …, ki bodo potekale v okviru meseca februarja, znotraj Zelene prestolnice 2016 posvečenega samopreskrbi, v Info točki pri magistratu.

Info točka Zelene prestolnice na Mestnem trgu

Info točka Zelene prestolnice na Mestnem trgu

V petek, 12. 2. ste tako od 10h do 18h vabljeni, da se oglasite na info točki, kjer bomo predstavljali delovanje društva.

V soboto 20. 2. bodo od 10h do 14h na istem mestu naši člani tudi predstavljali in prodajali urbane medene pridelke.

V ponedeljek, 29. 2. od 16h do 18h pa se boste lahko na istem mestu oglasili po kakšen konkreten urbano-čebelarski nasvet, če vas zanima, kako začeti z udejstvovanjem na tem področju.

O natančnejših datumih predavanj boste člani društva obveščeni po elektronski pošti.

Vabljeni, da se nam pridružite!