ČZS je v sodelovanju s Semenarno Ljubljana tudi v 2017 objavila razpis za izbor “Čebelam najbolj prijazne občine” preteklega leta. Mestna občina Ljubljana se je že tretje leto zapored uvrstila med finalistke.

Strokovna komisija za izbor čebelam najbolj prijazne občine 2017 se je sestala dne 22. 11. 2017 in pregledala prispele vloge. Izmed predlaganih občin je komisija v sestavi g. Anton Tomec, podpredsednik ČZS, g. Tomaž Marolt, predsednik komisije za kulturno dediščino pri UO ČZS in g. Jure Justinek, vodja opazovalno napovedovalne službe pri ČZS največ točk dodelila občinam Mestna občina Ljubljana, Črna na Koroškem in Mozirje. Vsak čebelar, ki je včlanjen v društva iz treh občin finalistk bo prejel po 3 različne vrečice semena medovitih rastlin, ki jih bo prispevala Semenarna Ljubljana.

Z evidenco čebelarskih aktivnosti Mestne občine Ljubljana v letu 2016, ko je MOL na razpisu ČZS zasedla 3. mesto, se lahko seznanite tudi na naših spletnih straneh.

Končna razvrstitev bo znana na zaključni podelitvi, ki bo potekala 1. decembra 2017 ob 15h uri na sedežu ČZS, v sklopu Dneva čebelarskega turizma.

Vljudno vabljeni!

Vir: ČZS