Zaradi ukrepov v zvezi z epidemijo koronavirusa je bila podelitev priznanj in nagrad MOL s pomladi zamaknjena na poletje 2020 – med prejemniki nagrad pa je bilo tudi društvo Urbani čebelar.

V začetku avgusta 2020 je bilo na Kongresnem trgu v Ljubljani (seveda ob upoštevanju previdnostnih ukrepov zaradi epidemije covid-19) posebej slovesno – posameznikom, organizacijam in inštitucijam so bila namreč podeljena priznanja in nagrade Mestne občine Ljubljana za izjemne dosežke v preteklih dveh letih.

Med prejemniki plakete glavnega mesta Ljubljana je bilo tudi društvo Urbani čebelar, ki je, kot pravi utemeljitev: “ljubljansko urbano čebelarstvo uspelo s pomočjo partnerjev v samo nekaj letih postaviti na svetovni zemljevid”.

Prejemniki nagrad, plaket in častna meščana MOL za leto 2020; foto: Nik Rovan

Celotno utemeljitev si lahko preberete v občinskem glasilu Ljubljana maj 2020 (letnik XXV, številka 4).

V imenu upravnega odbora društva Urbani čebelar se ob tej priložnostni ponovno zahvaljujem komisiji MOL za podeljeno plaketo, pa tudi vsem članicam in članom društva ter podpornicam in podpornikom za vztrajnost, navdih in motivacijo za delo. Idej, elana in načrtov za nadaljnji razvoj na tem področju nam zaenkrat ne manjka …

Gorazd Trušnovec

Vir in povezava: http://www.ljubljana.si/