Pred izidom je slovenski prevod knjige Več kot med, v kateri nam avtorja Markus Imhoof in Claus-Peter Lieckfeld strokovno poglobljeno, a hkrati na poljuden način predstavljata čebele na več koncih sveta.

Obenem prikazujeta, kaj ogroža njihovo življenje ter kje so možne rešitve zanje in za nas. V ta namen sta v istoimenskem dokumentarnem filmu iz leta 2012 prepustila glavno besedo človeku – med drugim velečebelarju, ki vsako leto pretovori na desettisoče čebeljih družin v tovornjakih preko ZDA; družini, ki se ukvarja z vzrejo matic in pošiljanjem le-teh po vsem svetu, ter trgovki s cvetnim prahom s Kitajske, kjer medtem (že) ročno oprašujejo cvetove jablan. Pa tudi veteranu v Švicarskih alpah, ki vztraja pri tradiciji prednikov, in teamu mladih znanstvenikov v Avstraliji, ki iščejo rešitve za čebelje bolezni v izoliranem okolju. In številnim drugim posameznikom in organizacijam …

Čudovita knjiga Več kot med, ki je nastajala vzporedno z dokumentarcem in kombinira osebno perspektivo z znanstveno podprtimi ugotovitvami, predstavlja celovit vpogled v ozadje superorganizma medonosne čebele, pri čemer ni besedilo nič manj fascinantno kot osupljivi posnetki filma.

Rojstvo matice (posnetek iz filma in knjige); foto (c) zeroone film

Slovenska izdaja knjige uradno izide na rojstni dan prvega modernega čebelarja Antona Janše oziroma na Svetovni dan čebel, 20. maja 2019, do takrat pa si fizične osebe (ob naročilu večjega števila izvodov tudi pravne osebe) lahko zagotovite izvode po promocijski, znižani prednaročniški ceni, kar pomeni ob plačilu 17,90 EUR.

 

PODATKI O KNJIGI

Markus Imhoof in Claus Peter Lieckfeld: VEČ KOT MED, o življenju in preživetju čebel

Prevod: Alexandra Natalie Zaleznik

196 strani z barvnimi fotografijami, format povečan A5, poltrda vezava, platnice z zavihki

Založila: Društvo Urbani čebelar in Medtem, zavod za kulturo in naturo

Polna cena knjige: 19,90 EUR; datum izida: 20. 5. 2019

 

Način zagotovitve knjige po prednaročniški ceni je plačilo vnaprej (po predračunu). Vse, kar morate storiti je, da nam na mail info@medtem.si pošljete vaše podatke za prednaročilo (ime, priimek, naslov, davčna številka, e-mail); in na vaš elektronski naslov boste prejeli predračun z vsemi podatki za nakazilo. Plačilo lahko opravite preko spletne banke oziroma na vseh vplačilnih mestih Pošte Slovenije ali vaši banki. Vsa prejeta vplačila, zavedena do vključno 20. 5. 2019 (zadnji rok vplačila), se upoštevajo kot uspešna rezervacija in nakup knjige v prednaročilu. Za vsa kasnejša vplačila bo v skladu z zakonom veljala redna cena.

Ob prednaročilu vam knjigo takoj po izidu pošljemo po pošti na naše stroške, lahko jo osebno prevzamete na sedežu društva Urbani čebelar ali pa po dogovoru svoj že plačan izvod prevzamete tudi pred pogovorom z Markusom Imhoofom v Klubu Cankarjevega doma, v ponedeljek 20. maja 2019 ob 18h.

Napovedujemo obisk Markusa Imhoofa v Ljubljani

Lepo vabljeni k naročilu knjige in letošnji obeležitvi Svetovnega dne čebel z udeležbo na pogovoru z avtorjem!

G.T.

Slovenski prevod knjige je izšel s podporo Veleposlaništva Švice v Republiki Sloveniji, SKB banke d.d. Ljubljana in Mestne občine Ljubljana.