Društvo Urbani čebelar deluje sedmo leto, a se kljub organizaciji izjemnih dogodkov, priznanjem in mednarodni odmevnosti ter številnim dejavnostim soočamo vsakič znova z nestabilnimi viri financiranja, tako da smo veseli vsake podjetniške pobude, ki nam projektno priskoči na pomoč.

V ta kontekst spada tudi promocijska akcija Henkla Slovenija in verige prodajaln dm, ki traja do konca avgusta 2020, in v kateri boste z nakupom določenih izdelkov pripomogli k lažji realizaciji načrtovanih izobraževalnih projektov društva Urbani čebelar.

V tem kontekstu načrtujemo predvsem dva izobraževalna modula (jesen 2020 in pomlad 2021) z izbranim predavatelji in prezentacijami, ki bodo pripomogle k boljšemu razumevanju čebelarjenja v mestu in nasploh, v pripravi pa je tudi prevod najnovejše in v nemščini pred kratkim izdane različice knjige dr. Gerharda Liebiga “Preprosto čebelarjenje”, ki bo pri našem društvu izšla predvidoma spomladi 2021.

Praktični prikaz sezonskih posegov na panjih v ljubljanskem Atlantisu; foto: GT

Za natančnejši urnik izvedbe izobraževalnih modulov in lokacij, na katerih bodo ti izvajani, spremljajte naše spletne strani, kjer bodo objavljene tudi informacije o prijavah. Vsa izobraževanja bodo izvajali izkušeni predavatelji in čebelarji, vključen je tudi ogled lokacij v Ljubljani in okolici.

Brezplačno udeležbo za prvih 20 udeležencev omogočata Henkel Slovenija in dm.