Vabimo vas k izpolnitvi dveh anket na temo urbanega čebelarstva. Prva se navezuje na projekt UrbanBee študentov Fakultete za dizajn UP,  z drugo pa se je na nas obrnil študent Univerze v Bologni.

Za potrebe projekta UrbanBee, ki ga Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, skupaj z zavodom Medtem izvaja v sklopu programa Študentski inovativni projekti za družbeno korist (ŠIPK), so se v želji po razvoju novih izdelkov odločili, da se obrnejo na vse uporabnike in tako pridobijo čim več podatkov, ki bodo v pomoč pri razvijanju zanimivih produktov.

Prosimo vas, da odgovorite na nekaj anketnih vprašanj in tako pomagate, da zberejo čim več uporabnih podatkov, ki lahko koristijo za boljšo izvedbo projekta, pri katerem sodelujejo študenti Fakultete za dizajn UP, Fakultete za arhitekturo UL in Biotehniške fakultete UL smer Lesarstvo.

 

 

Druga anketa je namenjena predvsem prakticirajočim (urbanim) čebelarjem.

Giacomo Soave je študent na smeri Agrikulturnih znanosti Univerze v Bologni. Pod mentorstvom Dr. Claudia Porrinija in Dr. Fabia Sgolastra pripravlja diplomo na temo urbanega čebelarstva. Ker gre za relativno novo in specifično področje, se sooča s pomanjkanjem znanstvene literature, tako da se je odločil preko ankete pridobiti čim večji nabor podatkov s področja urbanega čebelarstva z vsega sveta.

Pridobljeni podatki bodo anonimizirani za potrebe analiziranja čebelarskih praks in trendov. Vsi zabeleženi odgovori so dragoceni za raziskovalni del diplomskega dela. Anketa v angleščini vzame od 5 do 10 minut vašega časa, se pa navezuje pretežno na urbanočebelarsko prakso, motive in dosedanje izkušnje. Vključeni anketiranci bodo na koncu – po zbranih in preučenih podatkih – prejeli tudi rezultate.

Vaši odgovori bodo pomagali tako konkretnim projektom kot širšemu poznavanju specifik urbanega čebelarstva.

Prosimo, da anketi posredujete vsem, za katere menite, da bi lahko pomagali z odgovori.

Hvala za vaš čas in sodelovanje!