Javno življenje v Sloveniji se je te dni ustavilo, že prej pa smo prekinili in preventivno odložili tudi večino društvenih aktivnosti. Zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa in posledičnih okužb priporočamo, da v celoti upoštevate navodila o samoizolaciji v naslednjih tednih.

Sredstva za zaščito in razkuževanje pa bi tako ali tako moral imeti zaradi zagotavljanja higiene pri rokah vsak čebelar!

Kljub temu se izvajanje 3. sezone nadaljevalnega čebelarskega tečaja Društva urbani čebelar ne bo prekinilo – slušatelji bodo prejeli elektronske prezentacije, trenutno se z mentorjem tudi usklajujemo glede organiziranja skupinskega spletnega predavanja v živo (na daljavo). Prikazi na terenu se bodo ob primernih varnostnih ukrepih nadaljevali takoj, ko bo to možno glede na strokovne smernice ustreznih javnih služb.

Za članice in člane, ki ne bi smeli ali mogli do svojih čebel, bi bili pa zaradi spomladanskega razvoja nujni določeni posegi, bo omogočena interna pomoč ob upoštevanju vseh previdnostnih ukrepov. Druge dejavnosti društva se bodo v skladu z načrtom dela nadaljevale po koncu splošne karantene.

V času izolacije se lahko posvetite branju in študiju ustrezne literature – v ta namen (pa ne samo čebelarjem) toplo priporočamo knjigo Več kot med, ki jo lahko varno naročite preko naše spletne strani in v kratkem bo preko pošte pri vas.

Še enkrat: ostanite do nadaljnjega doma, v izolaciji, skrbite za svoj imunski sistem in ne pozabite: čebelji pridelki izboljšajo počutje v času obolenj.

G.T.