Društvo Urbani čebelar je zelo aktivno tudi v mesecu marcu, preden se začne intenzivno praktično delo s čebelami.

 

V sodelovanju s ČD LJ-center vabimo v četrtek, 10. marca 2016 ob 17.00 uri vse člane društva na strokovno predavanje »Moj način čebelarjenja s poudarkom na alternativnem zdravljenju čebel«. Predaval bo ing. Ivan Jurkovič, prezentacija pa se bo odvijala v prostorih Zavoda za gluhe in naglušne Vojkova 74, Ljubljana (predvidoma v dvorani v 1. nadstropju).

 

V soboto in nedeljo 12. in 13. marca 2016 poteka v Celju sejem ApiSlovenija, 39. dneva čebelarstva. V tem kontekstu bomo predstavljali naše društveno delovanje na stojnici, ki jo ima v okviru sejemskih prostorov Mestna občina Ljubljana kot finalistka oziroma druga čebelam najbolj prijazna občina v letu 2015. MOL namerava predstavljati svoje dejavnosti v letu, ko nosi naslov Evropska zelena prestolnica, na stojnici pa se bomo poleg posameznih deležnikov, vključenih v ljubljansko Čebeljo pot predstavljali tudi kot društvo. Za člane društva, ki bi bili zaintresirani za obisk sejma, je omogočen prevoz (LJ-CE-LJ) in sejemska vstopnica.

 

V drugi polovici marca je predvideno društveno srečanje, o katerem boste člani še obveščeni po elektronski pošti.

 

Društvo Urbani čebelar namerava organizirati predstavitev čebelarjenja v mestu z različnih vidikov tudi na celodnevnem Kulturnem bazarju, ki bo potekal 31. marca 2016 v Cankarjevem domu. Tam boste lahko izvedeli več o naših pedagoških programih, ki jih pripravljamo za vse šolajoče in njihove mentorje.

 

Vabljeni, da se nam pridružite pri aktivnostih!