Člani društva Urbani čebelar aprila ne nameravamo počivati, kljub intenzivnim pripravam na prihajajoče čebelje paše.

 

V četrtek, 7. aprila 2016 ob 17.00 uri vse člane društva na strokovno predavanje oziroma usposabljanje na temo “Izdelava razvojnih načrtov“, kar pride v poštev za vse, ki nameravate začeti s čebelarstvom ali le-tega širiti, pa tudi sicer bo koristno glede same ekonomike čebelarjenja. Predavala bo Nataša Klemenčič Štrukelj s ČZS, potekalo pa bo v “Bralnici” v 1. nadstropju Centra kulture Španski borci v Mostah.

 

V soboto, 9. aprila 2016 se društvo Urbani čebelar predstavlja med 9h in 12h pred Mestno hišo v Ljubljani, kjer bodo partnerji projekta Pomagajmo čebelici v mestu – Ocvetličimo okna in balkone mimoidočim delili medovite rastline in semena medovitih rastlin ter jim svetovali o gojenju le teh. Na stojnici bodo ves čas na razpolago informacije o urbanem čebelarjenju v Ljubljani, ob 10h pa velja opozoriti na predavanje v neposredni bližini, in sicer bosta dr. Jože Bavcon in Blanka Ravnjak predavala o avtohtonih slovenskih rastlinah kot čebelji paši.

Prijatelji čebelic bodo tam ne glede na vreme, vabljeni tudi vi!

 

V soboto, 16. aprila 2016 se društvo Urbani čebelar med 9h in 13h znova predstavlja na stojnici v okviru Medenega dne na tržnici v BTC Cityju. V kontekstu Medenega dne je med drugim načrtovano svetovanje o urbanem vrtnarjenju, informiranje o urbanem čebelarjenju, brezplačno razdeljevanje semen medovitih rastlin za zasaditev v mestu ter razne delavnice za otroke in odrasle in pokušine.

 

V petek, 22. aprila bo vrt Onkraj gradbišča obiskala skupina študentov krajinske arhitekture pod mentorstvom prof. dr. Ane Kučan, o skupnostni prostorski praksi bo ob tej priložnosti spregovorila predstavnica KUD Obrat dr. Polonca Lovšin, prakso čebelarjenja na skupnostnem vrtu in v mestih nasploh pa bo predstavil predstavnik društva Urbani čebelar Gorazd Trušnovec.

 

Več o načrtovanih društvenih aktivnostih za maj 2016 boste lahko prebrali v kratkem.

 

Vabljeni, da nas spremljate in se pridružite pri društvenih aktivnostih.