Urbani čebelar

Urban Beekeeper Society

Category

Uncategorized

Urbano čebelarstvo na festivalu Odprte hiše Slovenije

21. aprila 2017 se začenja festival Odprte hiše Slovenije – “Največja mreža sodobne slovenske arhitekture” oziroma največji arhitekturno nepremičninski festival, pri katerem se je mogoče pobližje seznaniti s 100 odličnimi arhitekturnimi objekti.

Naj cveti in medi!

Članom društva Urbani čebelar smo na srečanju razdelili semena medovitih enoletnic, ki jih je prejela Mestna občina Ljubljana kot finalistka za naslov čebelam najbolj prijazne občine v letu 2016 … Naj cveti in medi!    

Dan odprtih vrat urbanega čebelarstva CD

V četrtek, 20. aprila 2017 ob 12h vabimo na predstavitev urbanega čebelarstva v Cankarjevem domu. Na ogled bo nova zasaditev piramidnega vrta medovitih rastlin v parku CD (Park Sveta Evrope ob Prešernovi c.) ter več vodenih ogledov panjev na strehi… Continue Reading →

Vabilo: Predstavitev in pomen sajenja avtohtonih medovitih rastlin

V četrtek, 13. aprila 2017 ob 18h vas vabimo na aktualni pomladanski sezoni primerno društveno predavanje z naslovom “Predstavitev in pomen sajenja avtohtonih medovitih rastlin“.

Virtualna knjiga: Pogovor o čebelnih rojih

Na spletu si je mogoče ogledati oziroma prebrati prvo knjigo o čebelarjenju v slovenščini, Pogovor o čebelnih rojih, ki jo je iz nemške predloge Antona Janše (1771) pet let po izidu izvirnika prevedel Peter Pavel Glavar (1776).

Jamie Scott: Pomlad

Filmar Jamie Scott se je pretekla tri leta ukvarjal s projektom elegantno upočasnjenih bližnjih posnetkov odpiranja cvetov. Ob prvem pomladnem dnevu vam želimo lepo sezono - naj cveti in medi!

Ob dnevu žensk 2017

Vsem našim kraljicam voščimo ob 8. marcu, dnevu žensk!   (foto: Lea Bradovich – Queen Bee)  

Peter Cook & Dudley Moore – The L. S. Bumble Bee

"Now it's time to fly / Out of your mind / And into the sky / With me"  (60's satirična psihedelija)

Vabilo na predavanje: temelji biodinamičnega čebelarjenja

V četrtek, 23. februarja 2017 ob 18h vas vabimo na predavanje z naslovom Temelji biodinamičnega čebelarjenja. Predavanje bo potekalo v Centru kulture Španski borci v Mostah, v “Bralnici” v 1. nadstropju.

Voščilo ob prazniku slovenske kulture

Ob slovenskem kulturnem prazniku iskreno čestitamo letošnjim nagrajencem, vsem pa želimo čimbolj prešeren dan!

© 2017 Urbani čebelar — Powered by WordPress

Theme by Anders NorenUp ↑