Prvi oktobrski dan je od leta 2015 na mednarodni ravni posvečen kulturi pitja kave. Ste že razmišljali, da bi tudi kavi in čaju namesto sladkorja dodali med?

Uživanje medu namesto sladkorja priporoča tudi primarij Peter Kapš dr. med.: »Razlika med belim sladkorjem in medom je več kot očitna. V belem sladkorju je le disaharid saharoza, ki se razkroji v glukozo in fruktozo, ki se razkroji v dva monosaharida, glukozo in fruktozo in nič drugega. V medu je poleg sladkorja še več kot tisoč snovi, torej skoraj vse, kar potrebuje človeško telo. Med ima zato posebne lastnosti, ne le sladkost.«

Z medom ne bomo kave samo osladili, temveč bo dobila tudi posebno aromo. Če ne želimo spremeniti arome kave, potem ji dodamo akacijev ali cvetlični med, če pa želimo bolj svojstveno aromo, pa lahko kavi dodamo tudi kostanjev ali gozdni med.

Povzeto po: http://www.worldbeeday.org/